Journey through the Orient

Journey through the Orient

De eetreis van Boudewijn Coert’s Toko BoCo neemt je mee naar Azië. Je leert de pure Aziatische keuken kennen, die van generatie op generatie is doorgegeven. Geniet van verse, smaakvolle ingrediënten en verrassende combinaties!

Wat je krijgt is een 7 gangen diner met een selectie van de lekkerste gerechten uit het verre Oosten, we hebben een live bandje die akoestisch nummers speelt van de M-EAT Muzieklijst. Je kan bij je reservering een verzoeknummer aanvragen uit deze lijst.

De avond wordt gehost door de chef, die de avond aan elkaar praat met anekdotes over het eten en zijn roots. Daarnaast hebben we het over de actualiteit en over jou, want jij bent onze gast en staat in het middelpunt deze avond.

Tickets voor de M-EAT® eet-voorstellig “Journey through the Orient” koop je via deze website of onze facebookpagina. Voor €39,00 p.p. heb je een complete avond uit. Wat er niet bij inbegrepen is, is de drank. Die wordt die avond apart afgerekend.

Loempia: met de groe(n)ten uit Vietnam

Neem een hap van deze knapperige loempia en je waant je in de straten van Hanoi. De vulling van kool, wortel, prei, taugé en kip wordt heerlijk gekruid. Het pittige zoetzure sausje maakt het af.

Peking Eend: het favoriete gerecht van de Ming dynastie uit China

ToKo BoCo’s eend wordt geserveerd in een flensje met Hoisin saus, lente ui, Spaanse peper en komkommer. Resultaat: een pittige maar oh zo frisse combinatie die smaakpapillen triggert.

Paksoi met gamba’s op z’n Thais

Deze Oosterse groente met beet krijgt bezoek van geruld ei en in knoflook gemarineerde gamba’s. Het geheel wordt op smaak gebracht met specifieke Oosterse kruiden, die de afzonderlijke smaak verrijken.

Coquilles St. Jacques ontmoeten Japan

Gebakken coquilles afgedekt met lente uitjes en so oen. Door dit geheel te overgieten met soja, rijstwijn en gloeiend hete zonnebloemolie ontstaat een uiterst sophisticated gerecht.

Om je vingers bij af te likken:
Babi pangang spek uit Indonesië & Maleisië

Traditioneel bereide babi pangang spek met soja/ketjap saus. Eenvoud in optima forma. En lekker!

Noedels met garnalen China style

In Chinese vissaus gekruide noedels met in knoflook en sereh (citroengras) gemarineerde garnalen.

Selamat Makan Kue Dadar

Het water loopt je in de mond bij dit authentieke Indonesische dessert: een pandan pannenkoek gevuld met warme, geraspte kokos, gekookt in palmsuikerwater. Deze overheerlijke smaaksensatie wordt geserveerd met een bolletje slagroomijs.

(Visited 245 times, 1 visits today)